Jahodový piškotový dort
Dort jsem nakrájela na 8 ks.
Nutriční hodnoty jsou uvedené na 1 ks.
131 kcal – 9 g B – 8 g S – 7 g T
Na kulatou formu 25 cm:
Piškot:
- 2 vejce
- 15 g vanilkového proteinu
- 40 g hladké špaldové mouky
- 60 ml mléka
- 15 ml rozpuštěného kokosového oleje
- 1 ČL kypřicího prášku
- špetka jedlé sody
- vanilkový flavdrops
- špetka soli
Krém:
- 70 ml smetany na šlehání 31%
- 350 g nízkotučného tvarohu
- vanilkový flavdrops
Želatina:
- 250 g čerstvých jahod
- 1 balíček želatiny
- jahodový flavdrops
Postup:
V jedné míse rozšleháme 2 bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. V jiné míse rozšleháme 2 žloutky, kokosový olej, mléko a flavdrops. Poté přidáme mouku, protein, kypřicí prášek, sodu a znovu vyšleháme.
Do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 160°C cca 15 minut. Poté troubu vypneme, otevřeme a korpus v ní ještě necháme, aby nespadl.
Po cca 10 minutách vytáhneme ven a necháme úplně vychladnout.
Zatímco piškot chladne, připravíme si krém - šlehačku vyšleháme, a poté do ní vmícháme tvaroh a osladíme.
Zatímco piškot chladne, připravíme si krém - šlehačku vyšleháme, a poté do ní vmícháme tvaroh a osladíme.
Jahody chvilku povaříme ve vodě, a poté tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Jahody slijeme přes síto, a dáme opět vařit společně se sypkou želatinou. Přivedeme k varu a vaříme cca 1 minutu.
Poté odstavíme, osladíme a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
Na studený korpus potřeme krém a na krém nalijeme želatinu. Vložíme do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny.
Suroviny, které jsou zvýrazněny růžově koupíte na eshopu www.myprotein.cz, kde můžete využít slevu 37% na všechny produkty.
U objednávky zadejte slevový kód: LOJDOVALE a cena se automaticky sníží.