Pudinková buchta se zakysankou

Buchtu jsem nakrájela na 9 ks.

Nutriční hodnoty jsou uvedené na 1 ks.

199 kcal – 9 g B – 19 g S – 9 g T


 

 20210622125925_IMG_3678-01

na hranatou formu 20x20cm
 
Těsto: 
160 g hladké špaldové mouky
40 g čokoládového proteinu @myproteincz
2 vejce
80 g jablečného pyré
30 g rozpuštěného kokosového oleje
150 ml mléka
20 g kakaa
1 ČL pdp
špetka jedlé sody
čokoládový flavdrops @myproteincz
 
Pudink:
150 ml mléka
10 g vanilkového pudinkového prášku
vanilkový flavdrops @myproteincz
--
250 g zakysané smetany 12%
 
Postup:
V míse vyšleháme žloutky, pyré, mléko, kokosák a flavdrops. Poté přidáme mouku, protein, pdp, sodu a kakao. V jiné míse vyšleháme bílky do sněhu a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Poté si klasicky uvaříme pudink a ten navrstvíme na těsto. Pečeme na 180°C cca 20 minut. Až buchta vychladne, potřeme ji zakysanou smetanou a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny vychladit. 

 

Suroviny označené @myprotein koupíte na eshopu www.myprotein.cz kde můžete využít slevu až 42% na všechny produkty. U objednávky zadejte slevový kód: LOJDOVALE) a cena se automaticky sníží.

NajduZboží.cz