Pudinková buchta se zakysankou
Buchtu jsem nakrájela na 9 ks.
Nutriční hodnoty jsou uvedené na 1 ks.
199 kcal – 9 g B – 19 g S – 9 g T
Na hranatou formu 20x20cm
Těsto:
- 160 g hladké špaldové mouky
- 40 g čokoládového proteinu
- 2 vejce
- 80 g jablečného pyré
- 30 g rozpuštěného kokosového oleje
- 150 ml mléka
- 20 g kakaa
- 1 ČL pdp
- špetka jedlé sody
- čokoládový flavdrops
Pudink:
- 150 ml mléka
- 10 g vanilkového pudinkového prášku
- vanilkový flavdrops
--
- 250 g zakysané smetany 12%
Postup:
V míse vyšleháme žloutky, pyré, mléko, kokosák a flavdrops. Poté přidáme mouku, protein, pdp, sodu a kakao. V jiné míse vyšleháme bílky do sněhu a opatrně ho vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Poté si klasicky uvaříme pudink a ten navrstvíme na těsto. Pečeme na 180°C cca 20 minut. Až buchta vychladne, potřeme ji zakysanou smetanou a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny vychladit.
Suroviny, které jsou zvýrazněny růžově koupíte na eshopu www.myprotein.cz, kde můžete využít slevu 37% na všechny produkty.
U objednávky zadejte slevový kód: LOJDOVALE a cena se automaticky sníží.