Kokosová roláda
Roládu jsem nakrájela na 10 ks.
Nutriční hodnoty jsou uvedené na 1 ks.
99 kcal – 5 g B – 12 g S – 4 g T
Na 1 střední roládu:
Na korpus:
- 2 vejce
- 30 g hladké špaldové mouky
- 20 g sypkého sladidla
- 1 lžička kypřicího prášku
- oblíbené sladidlo (vanilkový flavdrops)
Na krém:
- 150 ml mléka
- 15 g kokosového pudinkového prášku
- 20 g strouhaného kokosu
- 150 g bílého jogurtu (Skyr)
- 10 ml rozpuštěného kokosového oleje
- oblíbené sladidlo (kokosový flavdrops)
- 80 g marmelády (se sníženým obsahem cukru, použila jsem višňovou)
Na potření:
- 150 g bílého jogurtu (Skyr)
- oblíbené sladidlo (vanilkový flavdrops)
Postup:
V jedné míse vyšleháme 2 bílky + 10 g sypkého sladidla do hustého sněhu. V druhé míse vyšleháme 2 žloutky + 10 g sypkého sladidla.
Nakonec vyšlehaný sníh opatrně vmícháme do žloutků a nakonec přimícháme mouku a pdp. Těsto rozprostřeme na velký plech vyložený pečícím papírem (po skoro celé ploše) a pečeme na 180°C cca 15 minut. Ihned po vytáhnutí z trouby srolujeme do mokré utěrky.
Krém: 100 ml mléka přivedeme k varu a do 50 ml mléka přimícháme pudinkový prášek. Poté klasicky uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku přimícháme ostatní suroviny kromě marmelády.
Roládu roztočíme, potřeme marmeládou, krémem a stočíme. Potřeme tvarohem a posypeme kokosem. Vložíme do lednice na alespoň 2 hodiny a poté krájíme.
Suroviny, které jsou zvýrazněny růžově koupíte na eshopu www.myprotein.cz, kde můžete využít slevu 37% na všechny produkty.
U objednávky zadejte slevový kód: LOJDOVALE a cena se automaticky sníží.