Z tohoto množství jsem vytvořila 9 sušenek.
Nutriční hodnoty jsou uvedené na 1 ks.
98 kcal – 2 g B – 11 g S – 4 g T
Těsto:
100 g hladké špaldové mouky
100 g sypkého sladidla (xylitol, stevie, erythritol)
15 g kakaa
10 g prášku z červené řepy (na přírodní obarvení)
30 g rozpuštěného kokosového oleje
1/4 ČL jedlé sody
špetka soli
60 ml mléka
20 g změklého kokosového másla
50 g čokoládových peciček
Postup:
Všechny suroviny kromě čokolády smícháme, nakonec přidáme i polovinu čokoládových peciček a těsto vložíme na chvíl do lednice, aby trochu ztuhlo. Mezitím si připravíme velký plech s pečícím papírem. Na plech dáme hrudky těsta (neplacatíme je, samy se v troubě roztečou do tvaru sušenek), posypeme zbylou čokoládou a pečeme na 180°C cca 10-15 minut - je třeba hlídat, aby byly cookies vláčné a ne moc vysušené.